The Woodstock City Council last week approved requested amendments and variances to a proposed mixed-use development on North Main Street.

Following a May 7 meeting of the Woodstock Planning Commission, LDS Partners, LLC and its representatives asked for their request for the planned creation of a mixed-use development on North Main Street, just south of Ridgewalk Parkway, to be tabled so that comments and concerns raised at the planning commission meeting could be answered.

After making a handful of changes, the revised plan came before the city council to be voted upon. The initial plan called for 27 single-family detached homes and 26 townhouses, along with two commercial buildings in the front along Main Street. Under the revised plan, the two commercial buildings remained in place, but the townhouses were removed, with the residential community instead becoming comprised of 51 single-family detached houses. Changes were also made to the open space within the development and its internal road network. Due in part to the changes that had been made, there were some variances the developers were requesting, including allowing for additional parking for the commercial buildings and letting the development’s signs be closer to the sidewalk clear zone than traditionally allowed for. While there were not many issues city staff had with the changes, there were a few additional modifications they wanted to see made. For example, there was no concern seen with letting the signs be closer to the sidewalk clear zone, but instead of letting the signs be done in a monument design, the city requested the design be changed to a nostalgic style to better fit in with neighboring developments.

According to attorney Parks Huff, one of the representatives for the developer, a key reason for the change from the mix of townhouses and detached homes to being comprised entirely of detached homes is that the market has not embraced the combination of having detached and attached homes together. He also said that the commercial buildings were attractively designed and would be a great addition to the area, while the residential area would blend in seamlessly. The council voted to approve the project with staff recommendations in a unanimous vote.

Support Local Journalism

Now, more than ever, residents need trustworthy reporting—but good journalism isn’t free. Please support us by purchasing a digital subscription. Your subscription will allow you unlimited access to important local news stories. Our mission is to keep our community informed and we appreciate your support.

Recommended for you

(0) comments

Welcome to the discussion.

Keep it Clean. Please avoid obscene, vulgar, lewd, racist or sexually-oriented language.
PLEASE TURN OFF YOUR CAPS LOCK.
Don't Threaten. Threats of harming another person will not be tolerated.
Be Truthful. Don't knowingly lie about anyone or anything.
Be Nice. No racism, sexism or any sort of -ism that is degrading to another person.
Be Proactive. Use the 'Report' link on each comment to let us know of abusive posts.
Share with Us. We'd love to hear eyewitness accounts, the history behind an article.